Kňazská vysviacka nášho rodáka

DSCF6416jOd septembra 2010 do mája 2016 br. Alan Ján Dely študoval DSCF6413jv Kňazskom seminári sv. Františka Xaverského v Badíne. Dňa 2. augusta 2014 v kostole sv. Dominika vo Zvolene počas sv. omše zložil doživotné sľuby, zaviazal sa žiť rehoľný život ako dominikán až do smrti. V sobotu 25. júna 2016 bol, spolu s ďalšími dvoma bratmi, vysvätený za kňaza v Dominikánskom kostole Nanebovzatia Panny Márie v Košiciach. Svätiteľom bol arcibiskup viedenskej arcidiecézy, Christoph kDSCF6496jardinál Schönborn OP, ktorý vo svojej kázni okrem iného povedal, že kňazi sa majú držať troch bodov a to:1.milosrdenstvo,        2. napomenutie a 3. modlitba.

Kňazskej vysviacky sa zúčastnili aj veriaci  z Kučína, Nižného Hrabovca a Poše. Medzi gratulujúcimi boli aj dp. Jozef Kuľha, správca farnosti Nižný Hrabovec a Marcela Baškovská, starostka obce Kučín.

Primičná sv. omšDSCF6633ja bola 3.júla 2016  o 10:30 hod. v kostole Navštívenia Panny Márie v Kučíne.  Zároveň tu bola odpustová slávnosť. Popoludní sa konal krátky kultúrny program pri OcÚ. Vystúpila FS Orgonina z Vranova a spevácky súbor z Hencoviec.

Ďalšie fotografie nájdete vo fotogalérii.

Video tu klik: Zdroj:dominikani.sk